24.5.07

Η δύναμη του XMB

Δύο μικρά tips για το XMB, το μενού δηλαδή του ps3 μιας και της sony της αρέσει να κρύβει τις δυνατότητες του.

Tip 1: Multi xmb
Το xmb της sony έχει την δυνατότητα να απεικονίζει στην οθόνη σας δύο διαφορετικά σημεία του χωρίς να διακόπτει ή να επηρεάζει το ένα το άλλο αρκεί να μην χρησιμοποιούν τα ίδια resources. Π.χ. μπορείτε ενώ κάνετε browse σε κάποια ιστοσελίδα, ταυτόχρονα να ακούτε και μουσική. Για να το κάνετε αυτό αρκεί όταν είστε στην σελίδα να πατήσετε από το ps3 controller σας (sixaxis) το ps button μία φορά. Πατώντας το σας γυρνάει σε ένα διάφανο xmb (για να βλέπετε από πίσω και τον browser). Από το διάφανο xmb μπορείτε να πάτε στο menu music και να επιλέξετε ένα τραγούδι να παίζει. Μετά από αυτό μπορείτε ξαναπατώντας το ps κουμπί να φέρετε και ένα δεύτερο xmb για να δείτε το μενού απλά ή να δείτε τα αρχεία σας αλλά δεν θα ανοίξει άλλο παράθυρο. Αν προσπαθήσετε μαζί με τον browser και το media player να ανοίξετε π.χ. και μία φωτογραφία θα σας ρωτήσει αν θέλετε να κλείσετε τον browser. Τέλος πατώντας διαδοχικά το ps κουμπί όσες φορές χρειαστεί θα επανέρθετε στον φυσιολογικό browser ενώ από πίσω θα παίζει η μουσική. Με λίγα λόγια θα σερφάρετε μετά μουσικής.

Το ps κουμπί όμως δεν έχει μόνο αυτές τις δυνατότητες. Φαντάζομαι μέχρι τώρα έχετε ανακαλύψει ότι για να κλείσετε ένα παιχνίδι και να γυρίσετε στο μενού το ps3 πρέπει να πατήσετε το ps κουμπί για περίπου δύο δευτερόλεπτα και από το μενού που θα βγει (στο οποίο φαίνεται και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του sixaxis) να επιλέξετε quit game. Παρ’όλα αυτά μέσω του ps button μπορείτε να κλείσετε και το ps3 αλλά το κυριότερο…να την ενεργοποιήσετε κιόλας, αρκεί να βρίσκεται σε stand by mode (δηλαδή να την έχετε κλείσει μόνο και όχι να έχετε κλείσει και τον διακόπτη από πίσω). Για να θέσετε σε λειτουργία το ps3 αρκεί να πατήσετε το ps κουμπί του sixaxis. Αυτόματα θα ανοίξει το ps3 σας. Αυτό το tip για όσους βαριούνται να σηκωθούν από τον καναπέ τους…Που σίγουρα δεν θα είναι και λίγοι!

Tip 2: Δώσε artwork στον λαό
Έχετε περάσει κάποια albums στο ps3 σας και θέλετε να βλέπετε και το artwork αυτών των άλμπουμ. Με λίγα λόγια το cd cover; Η διαδικασία είναι πολύ απλή αν και πάλι η Sony ξέχασε να μας την κάνει γνωστή. Λοιπόν τα βήματα είναι τα εξής
Α. Menu/music. Πάμε πάνω στον φάκελο που περιέχει το άλμπουμ που θέλουμε να βάλουμε το cd cover αλλά δεν πατάμε το «X». Πατάμε «Δ» και επιλέγουμε «Information». Από εκεί πατάμε πάνω στο τετράγωνο άσχημο κουτάκι που είναι κενό και που υποτίθεται πως απεικονίζει τον φάκελο που περιέχει τα τραγούδια μας. Πατώντας σε αυτό το κουτάκι μας πηγαίνει αυτόματα στο photo menu από όπου επιλέγουμε το jpg του cd cover μας. Εννοείται βέβαια ότι πρώτα πρέπει να βρείτε και να κατεβάσετε το artworκ από το internet μέσω ps3 ή μέσω pc και να το έχετε μεταφέρει στο ps3 photo menu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: