24.5.07

Επιλογή router για σύνδεση του ps3 σας στο internet


Για να συνδέσετε το ps3 σας στο internet θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα router. Με ένα modem είναι δύσκολο έως αδύνατο ενώ δεν αξίζει τον παραπάνω κόπο όσον αφορά τα χρήματα αλλά και την έλλειψη των χαρακτηριστικών ενός router. Όταν επιλέγετε routers θα πρέπει να προσέξετε να είναι ANNEX A ή ANNEX B ανάλογα με την γραμμή που διαθέτετε (ISDN ή PSTN).
Στην επιλογή ενός ρούτερ μην αμελήσετε την δυνατότητα ορισμένων για ασύρματη σύνδεση. Πραγματικά λύνει τα χέρια σας μιας και η ευκολία του wi-fi είναι ασύγκριτη. Ξεχάστε τα καλώδια και τον περιορισμό που συνεπάγεται από την χρήση τους. Όπου και να είστε (αρκεί να είστε μέσα στα όρια εμβέλειας του ρούτερ) θα μπορείτε να συνδεθείτε στο internet ή να δείτε τα αρχεία του server σας μέσα από το laptop σας, το psp σας από έναν άλλο pc ή και από το ps3 σας.
Για όσους έχουν ή πιστεύουν ότι θα έχουν πρόβλημα με το σήμα του router καλό θα είναι να κάνουν μια έρευνα αγοράς και προτού επισκεπτούν κάποιο κατάστημα – που απαραιτήτως να ειδικεύεται στον χώρο της πληροφορικής και που να είναι κατά προτίμηση «παραδοσιακό κατάστημα» και όχι commercial φανφάρες – ας φτιάξουν μία κάτοψη του χώρου τους με μία στοιχειώδη σημείωση στο πάχος των τοίχων καθώς και το υλικό μόνωσης (αν γνωρίζουν ποιο είναι αυτό) και ας το παρουσιάσουν στον τεχνικό του καταστήματος. Εννοείται ότι για τέτοιες συμβουλές θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικευμένο κατάστημα μιας και αμφιβάλλω αν καταστήματα του στυλ "είμαστε έμπορες και πουλάμε από καλώδια μέχρι κινητά και από κονσόλες μέχρι μπαταρίες" κτλ θα μπορέσουν να σας καλύψουν.

Όσον αφορά την εμβέλεια ενός router αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως φυσικά εμπόδια, ισχύ εμβέλειας του router, τύπο κεραιών που χρησιμοποιεί, αριθμό κεραιών, σπαστή ή μονοκόματη και πολλά άλλα. Για να είστε περισσότερο καλυμένοι κοιτάξτε για κάποιο router με παραπάνω των ενός κεραιών οι οποίες να έχουν την δυνατότητα να περιστρέφονται στην βάση τους ώστε να τις κατευθύνετε στο σημείο που εσείς θέλετε διοχετεύοντας το κέντρο της εμβέλειας στο σημείο που επιθυμείτε.
Όσον αφορά τα ρούτερ που επιτρέπουν την αλλαγή κεραίας για άλλες με περισσότερες δυνατότητες εκπομπής μπορείτε να ψάξετε. Ανταλλακτικές κεραίες μπορείτε να βρείτε σε πολλά καταστήματα αλλά και σε internet shops. Για όσους και πάλι δεν καταφέρνουν να έχουν εμβέλεια στο επιθυμητό σημείο ψάξτε για τυχόν παρεμβολές μέσα στο σπίτι σας ή αλλιώς τοποθετήστε κάποιον omni repeater. Σκοπός του είναι να παίρνει το σήμα και να το αναμεταδίδει σε άλλο σημείο…απλά μην το παρακάνετε με αυτή την λύση.
Το ψάξιμο ενός καλού ρούτερ μπορεί να πάρει πολύ χρόνο μιας και είναι πάρα πολλές οι παράμετροι που μπορούν να εξετασθούν. Από το αν θέλετε να συνδέσετε πάνω ένα pc ή παραπάνω. Από το αν θέλετε καλή σύνδεση σε p2p προγράμματα. Από το αν επιθυμείτε traffic shaping, bandwidht controller...η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Για το ps3 όμως αυτό που σας ενδιαφέρει είναι ένα σταθερό ρούτερ με ασύρματη wi-fi δυνατότητα και καλή εμβέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: