30.5.07

Online Ps3 με το simple dns

Ένα απλό tip για όσους δεν επιθυμούν να αναβαθμίσουν το firmware του ps3 τους αλλά θέλουν διακαώς να παίξουν online παιχνίδια αλλά και να περιηγηθούν στο ps3 store καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση και nickname στο ps3 network. Ένας απλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μετατρέψετε τον pc σας σε dns server. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το παραπάνω είναι οι:

  1. Ένας pc με πρόσβαση στο internet
  2. Ένα ασύρματο (ή ενσύρματο router)
  3. Ένα ps3 συνδεδεμένο στο internet και ρυθμισμένο στο ίδιο network με το pc σας.
Ο τρόπος είναι ο παρακάτω:
1. Πρώτα απ’ όλα κατεβάζουμε το simple dns από εδώ
2. Εγκαθιστούμε το simple dns και πατάμε στο κουμπί «records»3. Στο παράθυρο «records» πατάμε Tools > Quick Domain Wizard

4. Τοποθετούμε τα παρακάτω στοιχεία στα εξής παράθυρα:
- Domain name: ps3.update.playstation.net
- Web Server ip: 67.15.88.46
και πατάμε οκ
5. Κατόπιν προσθέτουμε Α-Records από την επιλογή «New Host Address (A-Record)» η οποία εμφανίζεται με ένα δεξί κλικ στο παράθυρο.

Εμφανίζεται έναν νέο παράθυρο με τα εξής κενά πεδία που πρέπει να συμπληρώσουμε:
- Record Name (host)
- Ip address:
- Record time
- Record Comments

6. Τοποθετούμε τα εξής:
- Record Name (host): fus01.ps3.update.playstation.net
- Ip address: 67.15.88.46
- Record time: 999/days
- Record Comments: ΚΕΝΟ
Και πατάμε ok.

Θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία (5 και 6 στην λίστα του tutorial αυτού) για αρκετές φορές αφήνοντας ίδια τα στοιχεία ip address και record time αλλάζοντας κάθε φορά το record name. H διαδικασία λοιπόν αυτή με λίγα λόγια θα γίνει για άλλες 5 φορές αλλάζοντας μόνο το record name και βάζοντας τα παρακάτω:
Dus01.ps3.update.playstation.net
feu01.ps3.update.playstation.net
deu01.ps3.update.playstation.net
fsa01.ps3.update.playstation.net
dsa01.ps3.update.playstation.net

Αφού τελειώσουμε με την παραπάνω διαδικασία κλείνουμε το simple dns και σιγουρευόμαστε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται μόνο στο tray του pc μας και όχι στο taskbar. Πρέπει μεν να τρέχει το πρόγραμμα αλλά κανένα παράθυρο δεν πρέπει να είναι ορατό εκτός από το εικονίδιο του στο tray του taskbar.

7. Πάμε στο ps3 και κάνουμε τα εξής:
- Ρυθμίζουμε τα internet settings σε manual setup. Για ip του ps3 δίνουμε μία πάνω από αυτή του pc μας. Δηλαδή, αν για παράδειγμα στο pc μας έχουμε την ip 192.168.1.12 τότε στο ps3 θα δώσουμε την ip 192.168.1.13. Συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα πεδία που μας ζητάει και στο πεδίο DNS τοποθετούμε την ip του pc μας που τρέχει το simple dns. Στο παράδειγμα μας αυτή η ip θα ήταν η 192.168.1.12. Ακολουθείτε όλο το wizard του ps3 μέχρι τέλους και για proxy server επιλέγετε «do not use». Τεστάρετε την νέα σας σύνδεση και βλέπετε με επιτυχία ότι έχετε ένα ps3 με online δυνατότητες πια. Συγχαρητήρια!
Σημείωση: οι φωτογραφίες αυτού του tutorial είναι από το ps3news.com και από το google εικόνες.
Σημείωση 2: Παρ’όλο που το παραπάνω tutorial δίνει μια άμεση λύση στο πρόβλημα του online gaming θεωρώ ότι όποιος μπορεί, είναι καλύτερα να αναβαθμίσει το ps3 του σε τελευταίο firmware μιας και ειδικά από το fw 1.8 και μετά οι δυνατότητες που αποκτά το ps3 είναι εκπληκτικές. Θα δούμε σε επόμενο post τι ακριβώς είναι το DLNA που αποκτά το ps3 με το firmware 1.8

Δεν υπάρχουν σχόλια: