28.5.07

Το "RFOM" exploit του PS3

Για όσους έχουν στην κατοχή τους παιχνίδια για το ps3 αλλά δεν μπορούν να τα παίξουν επειδή απαιτούν μεγαλύτερο firmware από αυτό που διαθέτει η κονσόλα τους το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εγκαταστήσουν το τελευταίο firmware μέσω της επιλογής update στην κονσόλα τους.
Για όσους όμως δεν επιθυμούν να εγκαταστήσουν το τελευταίο firmware στο ps3 τους για τον ένα ή άλλο λόγο (παρόλο που με το fw 1.8 και τα νέα features του δύσκολα θα αντισταθεί κάποιος) υπάρχει ένα hack (ή καλύτερα...exploit) που σας επιτρέπει να παίξετε χωρίς το τελευταίο firmware. H διαδικασία είναι η εξής:

Resistance: Fall of Man (rfom) exploit

  1. Πατάτε pause από κάποιο σημείο του παιχνιδιού. Όσο είστε σε pause αντικαθιστάτε το blue ray του resistance με κάποιο άλλο παιχνίδι. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το blu-ray drive να διαβάσει τον δίσκο.
  2. Κατόπιν επιλέγετε το «quit and save» από το μενού του resistance. To ps3 θα «τρέξει» το νέο δίσκο που εισαγάγατε στο blu-ray drive σας.
Tip: Ίσως χρειαστεί να κάνετε uninstall το online update του resistance για να λειτουργήσει το παραπάνω exploit. Το update βρίσκεται στο xmb κάτω από το μενού «games»

Full auto 2 exploit
  1. Πατήστε pause κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Όσο είστε σε pause αντικαθιστάτε το blue ray του Full Auto 2 με κάποιο άλλο παιχνίδι. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το blu-ray drive να διαβάσει τον δίσκο.
  2. Πατάτε «quit to main menu». To ps3 θα «τρέξει» το νέο δίσκο που εισαγάγατε στο blu-ray drive σας.
Formula 1 exploit
  1. «Τρέχετε» το παιχνίδι και πηγαίνετε το multiplayer menu
  2. Από εκεί πατήστε το κουμπί (στο sixaxis) για να επιστρέψετε πίσω στο κεντρικό μενού.
  3. Το παιχνίδι θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας με ένα pop-up παράθυρο. Όσο βρίσκεται το παράθυρο αυτό ανοικτό αλλάζετε το blue ray του f1 με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. . Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το blu-ray drive να διαβάσει τον δίσκο.
  4. Επιβεβαιώστε την έξοδο σας από το multiplayer menu

Tip: Πριν προχωρήσετε στα παρακάτω exploit καλό θα ήταν (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ θα έλεγα) να κάνετε ένα backup των games saves σας. Επίσης σε ορισμένα παιχνίδια (που «τρέχουν» μέσω του exploit) δεν λειτουργεί η save/load επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: