28.5.07

HD media center δυνατότητες για το PS3

Μέσω του νέου firmware (1.8) που περιγράψαμε σε άλλο post το ps3 αποκτά μεταξύ άλλων και δυνατότητες DLNA! Aν έχετε windows vista τότε δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να τρέξετε το Media Sharing του OS και να ενεργοποιήσετε το file sharing για το ps3. Αν δεν έχετε windows vista τότε μπορείτε να ανατρέξετε στα παρακάτω προγράμματα (ενδεικτικά). Αφού τα εγκαταστήσετε ακολουθήστε τον οδηγό κάθε προγράμματος (τα περισσότερα διαθέτουν wizard) για να ενεργοποιήσετε το file sharing για το ps3 σας.
Allegro media server
Cidero
Cyber media gate
Nero Media home
Rhapsody
Musicmatch jukebox
Tversity
Windows media connect

Επίσης file sharing μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω του Windows Media Player 11 για όποιον το διαθέτει. Η διαδικασία είναι η εξής: Με ανοικτό το ps3 πηγαίνουμε στο pc μας και τρέχουμε το Windows Media Player 11. Πατάμε στην επιλογή του μενού: Toolls -> Options -> Library και πατάμε μέσα από εκεί το κουμπί «Configure Sharing Button» Εκεί φυσιολογικά θα δείτε να αναγράφεται «ps3» ή «unknown device». Κλικάρετε στο «allow».

Για όσους διαθέτον λειτουργικό σύστημα linux μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παρακάτω προγράμματα (ενδεικτικά):
Fuppes
Gmedia Server
Geexbox
uShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για το post. Είσαι σίγουρος ότι το Cidero δουλεύει; Το δοκίμασες; Ρωτάω γιατί το Cidero δουλεύει μόνο με UPNP Renderers και ενδιαφέρομαι για να αγοράσω PS3 μόνο αν είναι UPNP Renderer.