24.5.07

Ορισμένα βασικά για το ps3

Αφού συνδέσετε το ps3 στην οθόνη σας το πρώτο που θα κάνετε είναι να ρυθμίσετε την ανάλυση σας σε progressive mode. Αν η οθόνη σας υποστηρίζει 720p και 1080i είναι καλύτερα να ρυθμίσετε την hdmi έξοδο σας σε progressive mode.
Το μενού (XMB) του ps3 είναι παρόμοιο με αυτό του psp. Ξεκινώντας από τα αριστερά στα δεξιά θα συναντήσουμε διάφορες επιλογές:


Οι σημαντικότερες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε στο ps3 σας είναι οι εξής:

1. Αν θέλετε να έχετε ότι τελευταίο σε ότι αφορά το xmb του ps3 αλλά και πρόσβαση σε νέα features τότε εγκαταστήστε το τελευταίο firmware update από το xmb πηγαίνοντας στο Settings/System update και ακολουθώντας τις οδηγίες. Αν δεν κάνετε system update δεν θα μπορέσετε να κάνετε register το ps3 σας αλλά ούτε και να αποκτήσετε online account. Ένα ps3 offline είναι απλά σαν ένα ps2 με καλύτερα γραφικά. Για να κάνετε update θα πρέπει ή να είστε συνδεδεμένοι στο internet ή να έχετε αποθηκεύσει το update σε κάποιο memory stick και να το εγκαταστήσετε στο ps3 σας. Για όσους όμως ενδιαφέρονται να κρατήσουν το 1.5 fw για ευνόητους λόγους (που δεν αναφέρω τώρα και εδώ για όσους δεν γνωρίζουν) αλλά παρόλα αυτά θέλουν οπωσδήποτε να αποκτήσουν ένα online account υπάρχει λύση. Η λύση ονομάζετει fw check bypass method και χρειάζεστε ένα pc που θα παίζει τον ρόλο του server, το πρόγραμμα simple dns και το ps3 σας συνδεδεμένο στο δίκτυο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε κάποιον ρούτερ της προκοπής και όχι απλό usb modem. Όταν κατεβάσετε το simple dns κάντε το install και πατήστε το κουμπί records από το πρόγραμμα. Από εκεί πατήστε tools/quick domain wizard…
Domain name: ps3.update.playstation.net
Web Server ip: 67.15.88.46
Και πατήστε οκ.
Κατόπιν στο κουτάκι θα σας εμφανιστούν κάποια entries. Σε εκείνο το κουτάκι κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “New Host Address (A – Record)”.
Εκεί έχετε τα εξής entries:
Record Name (host):
Ip adress:
Record time και
Record comments

Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τα εξής:
Record Name (host): fus01.ps3.update.playstation.net
Ip adress: 67.15.88.46
Record time και 999/days
Και οκ

Θα κάνετε την ίδια διαδικασία και για όλα τα παρακάτω τοποθετώντας το ίδιο ip address και record time αλλάζοντας μόνο τα record name και βάζοντας τα παρακάτω ένα κάθε φορά (δηλαδή μετά από κάθε νέο record name πατάμε οκ και ξανά δεξί κλικ και συμπλήρωμα των entries):
Dus01.ps3.update.playstation.net
feu01.ps3.update.playstation.net
deu01.ps3.update.playstation.net
fsa01.ps3.update.playstation.net
dsa01.ps3.update.playstation.net

Αφού κάνετε όλα τα παρακάτω κλείστε όλα τα παράθυρα του simple dns και σιγουρευτείτε ότι το πρόγραμμα τρέχει και βρίσκεται στο tray δεξιά.
Μετά από αυτό πατήστε στο pc σας start/run , γράψτε cmd και από το prompt που θα σας βγει γράψτε ipconfig

Σημειώστε το ip address σας και το default gateway. To gateway φυσιολογικά είναι το router ip σας. Βάλτε αυτή την διεύθυνση σε ένα browser και αν σας βγει μια σελίδα του router σας για να κάνετε ρυθμίσεις είστε σίγουροι ότι είναι αυτό. Κλείστε το browser.
- Πηγαίνετε στο ps3 σας και κάντε νέα σύνδεση στο internet. Την επιλογή θα την βρείτε στο system/network settings. Επιλέγετε wired ή wireless. Address Settings: Custom, Ip Address: Manual
Ip address: βάζετε ένα νούμερο πάνω από την ip του pc σας. Π.χ. αν η ip του pc σας ήταν ή 192.168.1.10 τότε θα βάλετε το 192.168.1.11
Subnet: To αφήνετε στο standard: 255.255.255.0
Router ip: βάζετε την ip που βρήκατε στο default gateway ή αν την γνωρίζετε από πριν την ip του router σας.
Dns: Και στα δύο dns entries βάζετε την ip του pc σας που είχαμε βρει από το ipconfig (ip address).
Πατάμε επόμενο. Τις υπόλοιπες επιλογές μπορούμε να τις επιλέξουμε σε auto και το proxy σε do not use. Μόλις τελειώσετε με τις ρυθμίσεις κάνετε ένα test internet connection από το ίδιο μενού που βρίσκεστε. Αν όλα πάνε καλά θα δείτε το μήνυμα succed. Αν κάτι κάνατε λάθος…δεν φταίω εγώ. Ψάξτε και θα βρείτε το λάθος σας. Μετά από αυτό μπορείτε να πάτε στο μενού στην τελευταία επιλογή και να κάνετε register το ps3 σας και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του online gaming και online ps3 store. Μία συμβολή: Όταν κάνετε register θα σας ζητήσει και διεύθυνση και όνομα και email. Μην διστάσετε να βάλετε τα πραγματικά σας στοιχεία μιας και η sony ανά καιρούς θα κάνει κληρώσεις δώρων και μπορεί…να είστε τυχεροί. Ενώ ακόμα και σε κάποια τουρνούα των resistance και motorstorm (αυτά μόνο προς το παρόν) ο πρώτος παίρνει δώρο παιχνίδια και την διεύθυνση την βρίσκουν από το account που έχετε φτιάξει. Αν βάλετε ψεύτικη διεύθυνση δεν θα πάρετε ποτέ τίποτα.
Τώρα όσον αφορά το ps3 store (το οποίο είναι εκπληκτικό μιας και μπορείτε από εκεί να κατεβάσετε πληθώρα demos και videos αλλά και ολόκληρα παιχνίδια) δεν θα μπορείτε να μπείτε με το ίδιο account μιας και το ps3 store για Ελλάδα δεν είναι ακόμα διαθέσιμο. Γι’ αυτό τον λόγο μπορείτε να κάνετε έναν νέο user (από την πρώτη επιλογή του μενού και να κάνετε ένα νέο account (από την τελευταία επιλογή του μενού) μόνο που αυτή την φορά σαν χώρα βάλτε π.χ. Αγγλία και δώστε τυχαίες διευθύνσεις και όνομα. Εκεί θα σας ζητηθεί και billing information δηλαδή στοιχεία πιστωτικής κτλ. Εκεί απλά πατήστε cancel. Μόλις τελειώσει και αυτό το account register θα μπορείτε να μπαίνετε με αυτόν τον user (που θα έχετε φτιάξει ειδικά για ps3 store μέχρι να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία και στην Ελλάδα) στο ps3 store και να κατεβάζετε demos και videos.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι απαραιτητο το pc γι'αυτη την δουλεια η χρειαζομαι μονο το ps3 και το modem router;